Sayfalar

11 Ekim 2012 Perşembe

IFW 1. Gün - Karma

İstanbul Moda Haftası'nın ilk gününde "Karma" isimli defilede tasarımlarını sergileyen tasarımcılar sırasıyla Nihan Peker, Songül Cabacı ve Ayhan Yetgin idi.

Nihan Peker
Nihan Peker koleksiyonuna "Beyazlık Raporu" ismini vermişti çünkü renklerde kırmızıdan beyaza doğru bir geçiş vardı. Tasarımlarındaki minimal tavrı, çantalardaki ahşap detaylar basit ve göz yormayan bir şıklığı gösteriyordu. Etek ve şortlar dar, mini formlarda; elbiseler ilginç kesimlerde kullanılmıştı. Ayakkabı seçimi ise hiç modern veya karakter sahibi değildi hatta tasarımların altında rüküş kalmıştı bile diyebilirim.
 

Songül Cabacı
Songül Cabacı'nın "Persona" adlı koleksiyonunda ise ceketler, pantolonlar ve bolca beyaz vardı. Beyazın yanında su yeşili, krem tonları da göze çarpıyordu. Bol pantolonlar derin göğüs dekolteleriyle, elbiseler yırtmaçlarla tamamlanmıştı. Asimetrik kesimleri başarılı bulmasam da koleksiyonda kadının büründüğü sert ve güçlü rol dünya modasının izinden gittiğimizin göstergesi.

Ayhan Yetgin
Ve son olarak "Ölüm Çizgisi" daha illginç ve hareketli bir koleksiyon. Saten ve derinin metal ve vidalarla birleşimi ortaya beklenmedik bir görsellik çıkarmış. Özellikle deri hardal sarısı pantolon ve aksesuarlar renk olarak beyaza en çok yakışan tasarımlardı. Favorim ise en sondaki fotoğraf.
Devamı gelecek, takipte kalın!
 Yorumlarınızı bekliyorum :)