Sayfalar

9 Şubat 2013 Cumartesi

New York Fashion Week: Tadashi Shoji

Sonunda New York Moda Haftası'nda göz alıcı bir kaç gece elbisesi gördük! Özellikle ödül törenlerinin yaklaştığını düşünürsek Tasashi Shoji ne yaptığını çok iyi biliyor.
Shoji bu sefer ilham almak için durağı St. Petersburg olmuş. "Aklımda Rus temalı bir şeyler vardı, ben de oraya gittim ve bir hikaye hazırladım." diyor tasarımcı sahne arkasında. "Romanov İmparatorluğu çöküyordu ve tüm asil prensesler köylü kılığında St. Petersburg'tan Sibirya'ya soğuk kışta kaçıyorlardı." 
Tüm o yıkıma karşı imparatorluğun ihtişamlı kültürünün verdiği ilham ile Shoji, sofistike tuvaletleri geleneksel detaylarla birleştirmişti. Hareketli etekleri, drapeleri ile romantik bir havaya bürünen kıyafetler ağırlıklı olarak safir, şarap rengi, boz kahverengi ve pembemsi tonlarındaydı. Ana materyal ise ipekti. "İpek şifon, ipek kesim kadife ve çok fazla dantel." diye açıklayan ünlü tasarımcı yeni malzemenin neopren olduğunu da ekliyor. "Biz neopreni çok ince kullandık böylece esniyor ve çok rahat." 
Bu sene Oscar'da kim Shoji'nin tasarımını giyecek çok merak ediyorum, ama göz alıcı ve ilginç şekilde rahat olacağı kesin.


Hiç yorum yok: